A hazai növényvédelem nagy múltú, 61. alkalommal megrendezett eseményén a növényvédelem legújabb tudományos és gyakorlati eredményeiről számoltak be és vitáztak a résztvevők.
Az FM Sajtóiroda tájékoztatója szerint a kétnapos fórumon a növényvédelmi terület valamennyi
szereplője képviseltette magát. Jelen voltak a hazai növényvédelmi- és
agrárkutatás jeles személyiségei, számos akadémikus, a felsőoktatás, az
innovatív fejlesztés és kereskedelem, a szakigazgatás, az érdekvédelmi
szervezetek és a termelők.
Az Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiát 2013-ban fogadta el kormány, ennek küldetése: az élelmiszerlánc-biztonság javításával mindannyiunk, védelme. A Stratégia jövőképe, hogy mindenkor egészséges, kiváló minőségű, biztonságos termékek legyenek elérhetőek, valamint, hogy ezek előállítása, kereskedelme, felhasználása vagy fogyasztása során az emberek és a társadalom magas fokú tudatosságot és felelősséget tanúsítson.
Az Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiát 2013-ban fogadta el kormány, ennek küldetése: az élelmiszerlánc-biztonság javításával mindannyiunk, védelme. A Stratégia jövőképe, hogy mindenkor egészséges, kiváló minőségű, biztonságos termékek legyenek elérhetőek, valamint, hogy ezek előállítása, kereskedelme, felhasználása vagy fogyasztása során az emberek és a társadalom magas fokú tudatosságot és felelősséget tanúsítson.
A növényvédelmi hatóság és a növényvédelmi
szakemberek együttműködése, és az integrált növényvédelmi rendszerek
alkalmazása biztosítja az egészséges, biztonságos élelmiszerek
előállítását. A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara tagjai a
legújabb tudományos eredményeket alkalmazva segítik a gazdálkodókat. A
speciális szakértelmet igénylő, előrejelzésen alapuló, okszerű
növényvédő szer használat és a környezetkímélő, integrált növényvédelmi
módszerek szakszerű alkalmazásával a minimális szintre csökkenthető a
növényvédő szerek felhasználása.
Az élelmiszerlánc a talajnál kezdődik, ez az első láncszeme az
élelmiszerlánc- biztonságnak. Ebből is következik, hogy az egészséges
talajok elengedhetetlenek az egészséges élelmiszerek előállításához.
A FAO a 2015-ös évet a talajok nemzetközi évévé jelölte ki, az „Egészséges talajok az egészséges életért!” szlogennel.
A FAO a 2015-ös évet a talajok nemzetközi évévé jelölte ki, az „Egészséges talajok az egészséges életért!” szlogennel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése