Elkészült az élelmiszer-feldolgozási stratégia. A magyar élelmiszeripar megújításának finanszírozására mintegy 300 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésre 2020-ig.
A
stratégia sarkalatos célkitűzései között szerepel: az élelmiszeripari
vállalkozások stabil finanszírozási és gazdálkodási feltételeinek
biztosítása; az innováció ösztönzése; az élelmiszeriparban dolgozók
tudásának korszerűvé tétele.
A támogatással a magyar mezőgazdasági
alapanyag-termeléssel kapcsolatban álló mikro- és kisvállalkozások
élelmiszer-feldolgozását kívánják segíteni. Emellett a nem elsődleges
feldolgozást végző élelmiszeripari kis- és közepes vállalkozások az NGM
forrásaiból kaphatnak fejlesztési támogatást.
A
fejlesztések eredményeként szeretnék elérni, hogy a magyar
élelmiszeripar jövedelmezősége a mostani nulla körüli szintről 4-5
százalékra növekedjen. Továbbá a belföldi értékesítés évi 10
százalékkal, az export pedig évi 30-40 százalékkal emelkedjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése