Matthew Hayes: Háztáji
Bio-kertészeti oktatási anyag
A jelen oktatási
anyagban a Szent István Egyetem Babatvölgyi Biokertészeti Tangazdaságában, mint
„Nyitott Kert”-ben szerzett több éves biozöldség termesztési gyakorlati
tapasztalatokat foglalják össze.
Romváry Vilmos: Fűszerek
könyve
A kötet segít
eligazodni a fűszerek birodalmában, és tanácsokat, ad azok felhasználására.
Megismerteti
Önökkel jellemzőiket, felhasználási lehetőségeiket, előkészítésüket és
tárolásukat.
Megyeri Szabolcs:
Fűszerkert
A könyv a
fűszerkertek fontos tudnivalóit foglalja össze. Bemutatja a megtervezéstől a hely
kiválasztásától a természeti adottságok, gyakorlati szempontok, elrendezés
módjain át a növények kiválasztásáig felmerülő teendőket, végül kitér a kert
fenntartására.
Jávor András:
Juhtenyésztés
A juhtenyésztés a
nomád állattartástól az iparszerű tartástechnológiai elemek megjelenéséig
fejlődött. Az évi egy utódtól, akár évenként 5-6 bárány szintre jutottunk.
Néhány liter tej laktációs termeléstől, ezer litert meghaladó produktumot is
elérnek egyes egyedek és tenyészetek.
Sipos Béla Zoltán:
Gyümölcsmetszési alapismeretek
Ez a könyv alapműve
lehet mindenkinek, aki gyümölcsfákat, gyümölcsbokrokat ültet a kertjébe. A
metszéssel kialakíthatjuk a gyümölcsfák koronaformáját, szabályozhatjuk a termés
mennyiségét, sőt az időben és szakszerűen végzett metszéssel meg is védhetjük a
kórokozók és a kártevők egy részétől.
Bényei Ferenc - Lőrincz András:
Borszőlőfajták, csemegeszőlő-fajták és alanyok
A mű megírásakor
legfontosabb célkitűzése a téma minél egyszerűbb, jól
érthető, helyenként közérthető módon való megfogalmazása. Ennek elérése
érdekében a szerzők rendszerezték, és esetenként tömörítették is a mondanivalót. Ezt a
célt szolgálják a szöveget kiegészítő, illetve teljessé tevő ábrák és
táblázatok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése