Oldalak

2017. április 20., csütörtök

Gyógynövény szakkönyvek

Csurgó Sándor: Családi gyógynövénytár
A könyv a korábban megjelent Gyógynövény embernek, állatnak, növénynek című könyv átdolgozott, bővített kiadása.
Szépréthy Tibor: Díszít és gyógyít
 A könyvben elsősorban azok a növényfajok találhatók meg, amelyek magját könnyen beszerezhetjük kertészeti szaküzletekben, és a leírásokból nemcsak környezeti igényüket, szaporításukat, gyógyhatásukat ismerheti meg az olvasó, hanem ahhoz is tanácsot kap, hogy milyen egynyári vagy évelő dísznövényekkel társíthatók a díszkertben.
Antal József: Gyógynövények termesztése
E könyvben növényenként kaphatunk tájékoztatást a legfontosabb termesztési módszerekről a környezeti, talaj-előkészítési, tápanyag ellátási igényekről, a vetési, ápolási, betakarítási teendőkről. Tájékozódhatunk az egyes gyógynövények legfontosabb hatóanyagairól, a gyógyhatásokról és a felhasználási lehetőségekről.
Csurgó Sándor: Gyógynövény embernek, állatnak, növénynek
Újszerű a könyvben, hogy a gyógynövények állatgyógyászati alkalmazását és a biológiai gazdálkodásban betöltött szerepüket is hangsúlyozza. A könyv fő érdeme, hogy a gyógynövények alkalmazási gyakorlata mellett olyan szemlélet- és gondolkodásmódot sugall, ami egészségünk megőrzéséhez, környezetünk védelméhez egyre inkább szükséges.
Bernáth Jenő - Németh Éva: Gyógy- és fűszernövények gyűjtése, termesztése és felhasználása /CD melléklettel/
A könyvben található CD-melléklettel a növények felismerését segítik elő, amire különösen a gyűjtött fajok megismerésében van szüksége az olvasónak.
Rácz János: Gyógyhatású növények
Ebben a könyvben - amely az Az ékesszólás kiskönyvtára sorozat 30. tagja - a szerző 250 növényt ismertet ábécérendben. Megtalálhatók közöttük a legismertebbek, például a hársfa, kamilla, zsurló, és az olyan ritkábban emlegetettek is, mint a hérics, longán, pekándió. A szócikk élén a növénynév köznyelvi alakja áll.
Bernáth Jenő: Vadon termő és termesztett gyógynövények
A mű bevezető fejezeteiből megismerheti az olvasó a gyógy- és illóolajos növények felhasználásának rövid történetét, és mai, gyógyításban, tünetkezelésben, a fitoterápiában betöltött, egyre népszerűbb szerepüket.





 

Nincsenek megjegyzések: