A gyorsan fejlődő gazdaságok Brazília, Oroszország, India, Kína
és Dél-Afrika – együttesen a BRICS országok – a világ népességének 40
százalékát teszik ki.
Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) azt feltételezi,
hogy 2050-re, ezek a feltörekvő piacok fogyasztják az állati eredetű
fehérje (hús, tojás és tejtermékek) 29 százalékát. Ha megegyező térfogatú sáskát és marhát hasonlítunk össze, a rovarok 80
százalékkal kevesebb metánt bocsátanak ki, fehérje tartalmuk pedig
kétszer annyi, mint a csirkecombé vagy a steaké. A FAO adatai szerint a sáska 80 százaléka ehető, míg a csirkénél és
sertésnél csak 55, a szarvasmarha esetében pedig 40 százalékról
beszélhetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése