A KMS védjegy létrehozásának a célja, hogy az ezen jelzéssel bíró termékek iránt különleges érdeklődést és vásárlási késztetést keltsünk úgy a magyar vásárlókban, mint a külföldi vevőkben egyaránt. Kiváló Minőségű Sertéshúsnak a Magyarországon felnevelt, GMO mentes szemes gabona és az EU által engedélyezett takarmány összetevőket tartalmazó vágott állat húsa minősíthető. A KMS friss sertéshús (félsertés és darabolt áru) meghatározott márványozottsággal (karajmetszet) és sajátos, különleges íz és illatvilággal
kell, hogy rendelkezzen (sütéspróba). Ezen jellemzőknek a késztermékek minőségében is meg kell jelenni, azt hordozniuk kell.
A magyar emberek évente 25-28 kilogramm
sertéshúst fogyasztanak, míg például Németországban, Spanyolországban
55-60 kilogrammot. Ma mintegy 650 vállalkozás rendelkezik védjegy-hasznosítási joggal,
köztük telepek, vágóhidak, feldolgozó üzemek, kiskereskedelmi láncok,
és vendéglátók is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése