Helyi Termék Kézikönyv címmel információs kiadványt jelentetett
meg a NAK. A kézikönyv a helyben termelt
alapanyagokból hagyományos, az adott térségre jellemző eljárással
készült élelmiszereket előállító és értékesítő gazdáknak szól. A kézikönyv bemutatja a helyi termékek előállításának
feltételrendszerét, az értékesítés lehetséges változatait, a helyi
piacoktól a falusi vendégasztalokon át a közétkeztetésig. Ehhez szorosan
kapcsolódva részletezi a termékek védjegyezését, az
élelmiszer-előállítás élelmiszerbiztonsági és higiéniai szabályait,
valamint az élelmiszerjelölés legfontosabb tudnivalóit. Külön fejezet
foglalkozik az adózási ismeretekkel, amely a legkedvezőbb vállalkozási
forma kiválasztásában is segítséget nyújt. A kézikönyv a NAK megyei
igazgatóságain, illetve elektronikus formában a kamara honlapján is elérhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése