2022. április 18., hétfő
Húsnyúl tartás
A nyúlhús egyre népszerűbb "szuperélelmiszer". Sovány és
tele van fehérjével, 100 gramm hús 33 gramm fehérjét tartalmaz, így
gyakorlatilag nincs még egy olyan tenyésztett húsforrás, ami ezt
felülmúlná, ráadásként alacsonyabb a zsírtartalma, mint a csirkének. A
nyúlhús emellett nagyszerű vasforrás is. Az állat húsa
nemcsak egészséges, de ízletes is, és ha gyors ciklusú tenyésztést
céloztunk meg, a nyulak jelenthetik a legjobb megoldást. A nyulak – khm,
kitűnően végzik azt a tevékenységet, melyről a magyar közmondások is
szólnak, így – körülbelül 8-11 hét alatt feldolgozhatóak. Egy kiinduló
párral számolva egy átlag alatti, öt nyúlfiókából álló alommal,
nyulanként négy kilogrammos kikészítés előtti súly (élősúly) mellett,
egy év alatt körülbelül 100 kiló hús kerülhet a fagyasztóba. És ez
csupán két példányos kezdeti állománnyal elérhető. Ha ebből az almokat
is bevonjuk a szaporításba, még több húst kapunk még sokkal hamarabb.(F:agroinform.hu)
Címkék:
agroinform,
állatok,
alom,
élelmiszer,
hús,
nyúl,
tartás,
tenyésztés
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése