Kállay Miklós: Borászati kémia
A borászati kémia az élelmiszer-kémia, illetve az élelmiszer-biokémia speciális részterülete. Elsőrendű feladata a szőlő, illetve a must, mint alapanyag, valamint a bor, mint végtermék kémiai összetételének vizsgálata, továbbá azoknak a bonyolult folyamatoknak a tisztázása, melyek során egy gyümölcsléből, a mustból, összetételében, technológiai viselkedésében és hatásában merőben más, új anyag keletkezik: a bor.
Ann-Marie Powell: Városi kertek tervezés és kivitelezés
A sikeres kerttervező, szakíró és televíziós előadó, Ann-Marie Powell ebben a könyvében megosztja velünk a titkot, hogyan teremtsünk egy városi telken igazi édenkertet. A könyv különféle méretű és alakú telkek kialakítását mutatja be, amelyek között biztosan találunk hasznos ötleteket saját telkünkhöz. A bemutatott példák mindegyikét részletes alaprajz, a növényekről színes fényképek, ültetési tanácsok egészítik ki; emellett a növények gondozásához hasznos tanácsokat is olvashatunk. Számos ötletet találunk teraszok, verandák, falak, szökőkutak és kerti bútorok építéséhez. A profi kerttervező szaktudása és kreatív ötletei garantáltan segítenek abban, hogy kialakíthassuk saját egyéniségünket tükröző birodalmunkat!
Walter Pedrotti: A szépítő, gyógyító méz, propolisz és társaik
A könyv ismerteti a méz előállításának folyamatát, a méhészeti termékek - a méz, a pollen, a méhpempő, a propolisz, a méhviasz és a méhméreg - jellemzőit, jelentőségüket, felhasználásukat. Tanácsokat ad az étkezési felhasználásra, recepteket közöl.
Dr. Sutus Imre: Számvitel az agrárgazdaságban
A számviteli szakemberek feladata a megbízható, valós éves beszámoló összeállítása, de ehhez nem nélkülözhető a beszámoló auditálását végző könyvvizsgáló tevékenységét szabályozó könyvvizsgálati standardok bizonyos fokú ismerete.
Bálint Julianna: Minőség
Alcímként a szerző az alábbiakat adta meg: tanuljunk, tanítsunk, valósítsuk meg és fejlesszük tovább. A minőségirányítási rendszer bevezetése során az a cél,hogy minden egyes ember és szervezeti egység munkájában és működésébe beépüljön a minőségfejlesztés, ami tartalmazza a napi működés szabályozását és a fejlesztést; jöjjön létre a menedzsment, az innováció és a minőség kapcsolata; az innováció legyen vezetőközpontú és minőségközpontú, vegye figyelembe a társadalom elvárásait és az egyének szükségleteit.
Dr. Takács József: A mezőgazdaság és élelmiszeripar üzemi szerkezete
Mezőgazdaságunk a rendszerváltás során radikális átalakuláson ment keresztül. Tulajdonviszonyai, üzemi szerkezete, piaci kapcsolatai, sőt termelési szerkezete is átalakult, nem is beszélve a foglalkoztatottak nagyarányú csökkenéséről.
Kiss József: Pásztorételek
A pásztorok távol lakhelyüktől, szabad ég alatt éltek, magukra hagyva teltek napjaik. Nem csak az állatok gondozását látták el, de a magukról való gondoskodást is megtanulták, önellátásra rendezkedtek be. A pásztor abból főzött, ami rendelkezésére állt, az otthonról hozott alapanyagokból: kenyér, szalonna, száraztészta, füstölt hús, zöldség, paszuly, krumpli.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése