Elkezdődött a szüreti időszak, a borkészítőknek figyelniük kell a pincéikben a mustgázképződés veszélyeire - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.
A
Nébih alapos szellőztetést javasol a borkészítésre használt
helyiségekben, a levegő vizsgálatára pedig a jól ismert gyertyás
ellenőrzést ajánlják. Ezzel egyszerűen és gyorsan megállapítható, hogy
indokolt-e az óvatosság, a bor forrásakor keletkező mustgáz ugyanis nagy
koncentrációban halált okozhat - írták.
Ha a láng derékmagaságban vagy annál lejjebb tartva kialszik, a pincét azonnal el kell hagyni.
A
szüret különleges időszak a borászok életében, de ilyenkor is
figyelmesen és felelősségteljesen kell végezniük a munkájukat, hogy
elkerüljék az azzal járó veszélyeket - olvasható a közleményben.(F:MTI)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése