Oldalak

2018. január 6., szombat

Új ízt azonosítottak...

Az ember hat ízt – édes, savanyú, keserű, sós, unami és zsír – képes érzékelni.Egy lehetséges hetedik új ízt, a szénhidrátét azonosították ausztrál kutatók, akik azt próbálták feltárni, miként kapcsolódik ez az íz a keményítőben gazdag ételek fogyasztásához.Ez jellemzően cukor, annak érzékien kellemes édes ízével, amelyre a legtöbben vágynak a szénhidrát után. Kutatásunk azonban megmutatta, hogy van egy érezhető ízminőség, amelyet az édes íztől független más szénhidrátok fogyasztása idéz elő. A kutatók két olyan szénhidrátot, a maltodextrint és az oligofruktózt vizsgálták, amelyek megtalálhatók az alapvető élelmiszerekben, mint a kenyér, a tészták vagy a rizs.
Checkout+this+url+http://tudomanyplaza.hu/uj-izt-azonositottak-ausztral-kutatok/

Nincsenek megjegyzések: