2018. január 6., szombat
Új ízt azonosítottak...
Az ember hat ízt – édes, savanyú, keserű, sós, unami és zsír – képes érzékelni.Egy lehetséges hetedik új ízt, a szénhidrátét azonosították ausztrál kutatók, akik azt próbálták feltárni, miként kapcsolódik ez az íz a keményítőben gazdag ételek fogyasztásához.Ez jellemzően cukor, annak érzékien kellemes édes ízével, amelyre a legtöbben vágynak a szénhidrát után. Kutatásunk azonban megmutatta, hogy van egy érezhető ízminőség, amelyet az édes íztől független más szénhidrátok fogyasztása idéz elő. A kutatók két olyan szénhidrátot, a maltodextrint és az oligofruktózt vizsgálták, amelyek megtalálhatók az alapvető élelmiszerekben, mint a kenyér, a tészták vagy a rizs.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése