2021. szeptember 16., csütörtök
Paprika
A ma termesztett fűszer- és étkezési fajták messze kerültek a
vadpaprikáktól, de azok továbbra is megtalálhatók valamennyi nemesítő
intézetben, mint a nemesítés alapanyagai. Vetőmagjuk a kereskedelemben
is kapható. Mivel melegigényes, a szabadföldi paprikatermesztésre hazánknak
csak a déli része optimális, mert a vegetációs idő alatt itt emelkedik
az átlaghőmérséklet 17 °C fölé. A fagyra igen érzékeny, ezért már a
legenyhébb késő tavaszi vagy kora őszi fagyok elpusztítják. Optimális
csírázási hőmérséklete 20 °C feletti; ennél hidegebb időben csak nagyon
vontatottan csírázik. A vegetációs időszakban legalább 300–400 mm csapadékot igényel, lehetőleg egyenletesen elosztva.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése