A
Hungarian Wine Summit egy beutaztatáson alapuló esemény, melynek célja
megismertetni a magyar borokat és borvidékeket, a magyar borok
sokszínűségét a nemzetközi szakértőkkel, valamint segíteni a
borászatokat üzleti kapcsolati hálójuk kibővítésében, ezáltal
hozzájárulva az exportvolumen növeléséhez - írták.
A csaknem 100
nemzetközi borszakértő, véleményvezérek, beszerzők, Master of Wine-ok,
szakújságírók szerte Európából március 20-tól kóstolókon, borvacsorákon,
a borrégiókat bemutató kétnapos, vezetett túrákon vesznek részt.
A
hazai és nemzetközi szakmai közönség a programhoz a SIRHA Budapest
nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon csatlakozhat
március 22-24. között a Hungexpón. A szakkiállításon kilencven magyar
borásznak biztosítanak bemutatkozási lehetőséget sétálókóstoló
keretében, emellett tokaji bor- és pezsgőbárral, valamint a magyar
borexport számára fontos szőlőfajtákat és borstílusokat bemutató
mesterkurzusokkal várják a szakmai közönséget.
A borszakmai
rendezvényt az Agrármarketing Centrum az Agrárminisztériummal és a
Hegyközségek Nemzeti Tanácsával együttműködve valósítja meg.(F:MTI)
2022. március 18., péntek
Hungarian Wine Summit
Az Agrármarketing
Centrum idén először rendezi meg a hazai borok népszerűsítését célzó
rendezvényt Hungarian Wine Summit néven - közölte a szervezet
csütörtökön az MTI-vel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése