A zöldségek és gyümölcsök kiemelkedő táplálkozás- élettani
szerepet töltenek be szervezetünk megfelelő működésében. Viszonylag
alacsony energia-, zsír-, és szénhidráttartalmukkal szemben jelentős
vitamin, ásványi anyag és antioxidáns tartalmuk révén szerepet játszanak
számos betegség kockázatának csökkentésében. Kedvezően hatnak a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartására. Magas
élelmi rosttartalmuk elősegíti a megfelelő bélműködést, teltségérzetet
biztosít és jótékonyan befolyásolja szervezetünk zsír-és szénhidrát
anyagcseréjét. Íz és illatanyagaik révén serkentik az emésztőnedvek termelését, ezáltal hozzájárulnak az emésztőrendszer megfelelő működéséhez.
Magas víztartalmuknak köszönhetően szabályozzák a szervezet folyadékháztartásának egyensúlyát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése