A vízfelhasználás jelentőségével, ökológiai összefüggéseivel és a társadalom számára is érzékelhető következményeivel az elmúlt években a Cambridge-i Egyetem professzora, Anthony Allan foglalkozott. Minden élő és élettelen alapanyagban van valamennyi víz, ezenkívül még azt is figyelembe kell venni, hogy mennyi vizet használnak fel az előállításához, a tisztításához, a növények termesztéséhez vagy az állatok tenyésztéséhez. A virtuális víz fogalma azt fejezi ki, hogy mennyi víz szükséges például egy kiló marhahús előállításához, ha figyelembe vesszük a hús teljes életútját, a marha megszületésétől a tányérra kerülésig.
2022. február 9., szerda
Virtuális víz...
A vízfelhasználás jelentőségével, ökológiai összefüggéseivel és a társadalom számára is érzékelhető következményeivel az elmúlt években a Cambridge-i Egyetem professzora, Anthony Allan foglalkozott. Minden élő és élettelen alapanyagban van valamennyi víz, ezenkívül még azt is figyelembe kell venni, hogy mennyi vizet használnak fel az előállításához, a tisztításához, a növények termesztéséhez vagy az állatok tenyésztéséhez. A virtuális víz fogalma azt fejezi ki, hogy mennyi víz szükséges például egy kiló marhahús előállításához, ha figyelembe vesszük a hús teljes életútját, a marha megszületésétől a tányérra kerülésig.
Címkék:
állati termékek,
állatok,
állattenyésztés,
GazdálkodásNövénytermesztés,
Gazdálkodás. kertészet,
növények,
növényi termékek,
ökológia,
virtuális víz,
vízfelhasználás
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése