agromonitor.hu
|
2012.01.05
Éles vitákat váltott ki
Új-Zélandon az az új élelmiszerbiztonsági törvénytervezet, amely szerint
– állítják egyes szakértők - az ottani élelmiszertermelés "többé nem
emberi jog, hanem kiváltság lesz". Az új-zélandi kormány az új
szabályozást azért kívánja életbe léptetni, hogy eleget tehessen a
Kereskedelmi Világszervezet (WTO) által támogatott Codex Alimentarius
kötelezettségeinek. A változtatások mögött azonban valójában a kis- és a
nagyüzemi élelmiszertermelés között harc húzódik meg, amely
Magyarországon is egyre inkább az érdeklődés középpontjába kerül. Szabó
Roland táplálkozástudományi szakértő szerint a minőségi táplálkozáshoz
szükséges alapanyagok beszerzése ma már egyre komolyabb nehézségeket
okoz. A jelenlegi körülmények között a legjobb és legmegbízhatóbb
megoldást az jelentheti, ha lehetőségeihez mérten mindenki maga próbálja
meg előállítani ételalapanyagait – állítja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése