Oldalak

2012. január 8., vasárnap

Tokaj-Hegyalja

Tokaj-Hegyalja a csúcson: amerikai lap áradozott a borvidékről 
Agromonitor.hu, 2012. január 08.

A tekintélyes Wine Enthusiast szerint 2012-ben elsősorban a pezsgő őshazáját, a francia Champagne vidékét érdemes felkeresniük a borkedvelőknek, de komoly siker, hogy az előkelő tízes listán Tokaj-Hegyalja is szerepel – írja a borsonline.

Szepsy István mádi borász szerint a vidék a világ legszorosabb élvonalába tartozik. Megérdemelten került az ajánlott célpontok közé Tokaj-Hegyalja – jelentette ki a lapnak Szepsy István, aki sokat tett azért, hogy a borvidéket megismerjék a világban. Szerinte a legjobb háromban is benne van, pedig a szocialista idők sajnos nem múltak el nyomtalanul. Az édes bor nem elég a nemzetközi hírnévhez, de ma már szép számmal száraz borok is készülnek Mádon és másutt is Tokaj- Hegyalján. Ebben az irányban érdemes tovább fejlődni – tette hozzá.

A Wine Enthusiast a borvidéket méltató írásában az őshonos szőlőfajtákból készülő kiváló borok mellett a gyönyörű tájat, a kirándulási lehetőségeket, és a környék fesztiváljait ajánlja a reménybeli turisták figyelmébe. A legvonzóbb borvidékek a magazin szerint: Champagne, Franciaország; Veneto, Olaszország; Santa Barbara, Kalifornia; Central Otago, South Island, Új-Zéland; Napa-völgy, Kalifornia; Colchagua-völgy, Chile; Tokaj-Hegyalja, Magyarország; Mosel-völgy, Németország; Priorat-Cambrils, Spanyolország; Six Wine Retreats, hat különböző helyszínen.

Nincsenek megjegyzések: