Oldalak

2012. november 27., kedd

Agrár Forgóeszköz Hitelprogram...

Januártól igényelhető a még kedvezőbb feltételű Agrár Forgóeszköz Hitelprogram  Megjelent az Agrár Forgóeszköz Hitelprogramban igénybe vehető kamattámogatásról szóló rendelet. 
  A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kezdeményezésére a kormány döntött, hogy a jelenleg is működő, a mezőgazdasági vállalkozások, beleértve az állattenyésztést, a halgazdálkodást folytató vállalkozások, valamint a baromfi-, nyúl-, sertés-, szarvasmarha ágazatban működő termeltetők még kedvezőbb feltételekkel igényelhetik a forgóeszköz finanszírozására és tenyészállat vásárlásra fordítható MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogramot.

A kedvezmények növelésének legfontosabb eleme, hogy a VM a hitel jelenleg is kedvezményes kamatához további, maximum 50%-os, de legfeljebb évi 4 százalékpontos, kamattámogatást biztosít, amelynek következtében a hitelfelvevők által fizetett kamat mintegy 3,75 %/év szinten alakul. A kamattámogatás csekély összegű támogatásnak minősül. A kamattámogatás várhatóan 2013 januárjától, a már megkötött és a jövőbeli hitelek után is igényelhető lesz.

További kedvezmény, hogy a program alapján igénybe vehető hitelek maximális türelmi ideje 1 évről három évre, futamideje 3-ról 6 évre nő, a termeltetők által felvehető maximális hitelösszeg 250 millió forintról 500 millió forintra emelkedik.

Nincsenek megjegyzések: