Oldalak

2014. augusztus 12., kedd

Rövid hírek...

Már most érdemes készülni a 2015-ös zöldítési követelmények teljesítésére

A 2015-ben induló új közvetlen támogatási rendszer számos új, kötelező elemet tartalmaz a termelők számára, melyek közül a legfontosabb a zöldítés követelményrendszere. Magyarországnak - ahogyan mind a 28 tagállamnak – 2014-ben többlépcsős bejelentési kötelezettségnek kell eleget tennie az Európai Bizottság felé a közvetlen támogatás zöldítési eleméről.

Jelentősen több forráshoz jut a jövőben az élelmiszeripar

A kormány egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a magyar élelmiszeripart talpra állítsa, megerősítse és a nemzetgazdaság húzóágazatává tegye.

Helikopterről is ellenőrzik a parlagfűvel fertőzött területeket

Elkezdődött a parlagfű szezon, ezért a hatóságok a földi felderítés mellett bevetik a légi felderítés eszközeit is. Négy éve a hatóságok a helikopteres ellenőrzést is felhasználják a parlagfű fertőzöttség csökkentésére. Ez jelentősen segíti a munkát, pontos kép kapható azokról a földtulajdonosokról, földhasználókról, akik nem tartják rendben területeiket.

Az állattenyésztés nyertese lesz a 2014-2020-as ciklusnak

Az állattenyésztő kis- és közepes gazdaságok a 2020-ig szóló európai uniós költségvetési ciklus egyik legnagyobb nyertesei lesznek, és hozzájárulnak a magyar vidék felemelkedéséhez.

Nincsenek megjegyzések: