Oldalak

2011. április 19., kedd

Könyvajánló...

Balázs Győző: Húsok és húskészítmények
Mindennapi gondolatok és hasznos tanácsok egy állatorvos gyakorlatából.

Ez a kötet a húsnak az emberek életében betöltött szerepével foglalkozik. Elmondja, hogyan készül a vágóállat testanyagából az ember legfontosabb élelmiszere. Mit kell a húsról tudni? Hogyan lehet a legjobb, a legmegfelelőbb részeit felismerni és kiválasztani? Mit lehet belőle készíteni? Az ipari üzemben, a konyhában miként lehet a munkát ésszerűsíteni?

A munka szerzője rövid művelődéstörténeti összefoglaló után - amely a vadászó ősöktől a papok vezette húsevési szertartáson vagy az Ószövetségben megfogalmazott első élelmiszer-törvényeken át napjainkig tár fel számos érdekes összefüggést - a modern húsipari technológia leírása következik.

Majd a hús minőségének a mutatóival, a konyhai titkokkal, az ún. gátak technológiájával, az izomsejtek szerepével, sőt a legyek kártékonyságával is megismerkedhetünk.

Nincsenek megjegyzések: