Oldalak

2013. június 23., vasárnap

Gazdahitel - Gazdakártya...

A Gazdahitel az agrárágazat számára nyújt a mezőgazdasági termék előállításával kapcsolatos tevékenységhez finanszírozási megoldást. Futamideje minimum 91 nap, maximum 3 év. Összege 1.000.000 Ft-tól 15.000.000 Ft-ig terjed.
 
A nyújtandó hitel maximális összege az ügyfél utolsó teljes lezárt éves árbevételének 30%-a, de amennyiben az ügyfél ingatlan biztosítékot is nyújt, az árbevétel 50%-a. Abban az esetben, ha a családi gazdaság vezetője a családi gazdaság nevében és részére vesz fel hitelt, a teljes családi gazdaság árbevétele figyelembe vehető.
 
A Gazdahitel könnyebb felhasználása érdekében Gazdakártya néven bankkártya kerül kibocsátásra, amellyel rugalmasan fizethet a kártya elfogadására kijelölt helyeken.
 
A hitelkonstrukcióhoz az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) 80%-os készfizető kezessége kapcsolódik, kedvezményes  kezességi díjjal.
 
A Gazdahitel igénybevételének főbb feltételei:
·         a hitel igénylői az agrárágazatban tevékenykedő mikro-, és középvállalkozások lehetnek, beleértve az őstermelőket és családi gazdálkodókat is,
·         a hiteligénylőnek egy teljes lezárt pénzügyi-gazdálkodási múlttal kell rendelkeznie,
·         az igénylő vállalkozásnak nem lehet lejárt hitel- és köztartozása.
 
Bővebb felvilágosítás : a 06/46/340-480 és 06/20/3371-954 telefonszámokon kérhető.

Nincsenek megjegyzések: