Oldalak

2014. október 11., szombat

Mintegy kétszáz termelői piac működik Magyarországon

Már mintegy 200 termelői piac működik Magyarországon annak eredményeként, hogy a kormány két éve megkönnyítette a piacok nyitását  A kormány azért könnyítette a nyitást, mert a termelői piac a vidéknek munkahelyet, a termelőnek megélhetést, a vásárlónak pedig jó minőségű magyar árut jelent, így mindenki jól jár.
A kistermelők száma 2010 óta megduplázódott Magyarországon, és most mintegy 10 ezer kistermelőt tartanak nyilván az országban.
 A magyar zöldség- és gyümölcsfogyasztás növelését a kormány nemcsak a termelői piacok még népszerűbbé tételével szeretné ösztönözni, hanem a kisiskolásoknak szóló "Tegyél, egyél, vegyél az egészségedért" elnevezésű kampánnyal is.
Egyre nagyobb a helyben megtermelt áruk aránya a közétkeztetésben. Bevezették a Magyar termék védjegyet, s a szakemberek mindent megtesznek azért, hogy a belföldi előállítású élelmiszerek aránya és mennyisége folyamatosan emelkedjen a a boltokban.
 A kormány egy éve fogadta el az élelmiszerlánc-biztonsági stratégiát, hiszen a kockázatok csökkentése minden magyar ember érdeke. Az Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nemcsak ellenőriz és büntet, hanem partnere is kíván lenni a termelőknek, a feldolgozóknak, a kereskedőknek és fogyasztóknak is az élelmiszerbiztonság javításában.

Nincsenek megjegyzések: