Oldalak

2016. február 14., vasárnap

Vidékfejlesztési pályázati lehetőségek

Az idei évben megjelenik valamennyi vidékfejlesztési pályázat, a rendelkezésre álló összesen 1300 milliárd forintnyi forrásból 610 milliárdra már jelentkezhetnek az érintettek.
   
 Az előző uniós költségvetési ciklusban tapasztalt erőteljes forráskoncentráción - a támogatások felét a potenciális pályázók 1 százaléka igényelte - változtatni akart a kormány, a kis- és közepes vállalkozásokat, családi gazdálkodásokat kiemelten kívánja segíteni.
A már lezárult pályázatok alapján a tapasztalat az, hogy a rendelkezésre álló források két-háromszorosára érkezik be igény a beruházási támogatások esetében.
 Kiemelt cél a munkaerőigényes ágazatok - állattenyésztés, kertészet, erdőgazdálkodás - fejlesztése, valamint a mezőgazdasági terrmékek feldolgozását segítő beruházások támogatása.

Február 25-től lehet a pályázatokat benyújtani az élelmiszer-feldolgozással kapcsolatos beruházásokra, melyek támogatására 151 milliárd forint áll rendelkezésre. Kertészeti fejlesztésekre - ültetvénytelepítés, üvegházak, fóliák kialakítása, hűtőházak építése, gomba-, gyógy- és fűszernövény termesztés - 75 milliárd forintos keretet különítettek el, 66 milliárdnyi pályázat pedig már megjelent.
  

Nincsenek megjegyzések: