Oldalak

2016. május 7., szombat

T A L L Ó Z Ó...

Kárbejelentés

Az agrárkár-enyhítési rendszerben tavaszi fagykárnak a mínusz 2 Celsius-fok vagy annál alacsonyabb, várhatóan legalább 30 százalékos hozamkiesést eredményező fagy miatti károsodás minősül. A termelőknek az agrárkár-enyhítési rendszerben kezelt mezőgazdasági károkat – beleértve a tavaszi fagykárt is – be kell jelenteniük A termelőknek az agrárkár-enyhítési rendszerben kezelt mezőgazdasági károkat – beleértve a tavaszi fagykárt is – be kell jelenteniük az MVH honlapján elérhető Mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer elektronikus alkalmazáson keresztül. A kárbejelentéseket az egységes kérelem-felületen az aktuális, károsodott terület megjelölésével, főszabály szerint, a káresemény bekövetkezését követő 15 napon belül kell megtenni. 

Esedékes az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallása


Május végéig adhatják be az idei felügyeleti díj bevallást az élelmiszerlánc szereplői.
A tájékoztatás szerint a bevallást a Nébih honlapjának elektronikus ügyintézés felületén kell feltölteni. A díj a múlt évi nettó árbevétel egy ezreléke. Az első részlet befizetési határideje július 31. A felügyeleti díj bevallásának és befizetésének kötelezettsége továbbra sem érinti azokat az őstermelőket, akiknek - a támogatásokkal csökkentett - árbevétele nem haladja meg a 8 millió forintot.  

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” című (VEKOP-8.3.1-16 kódszámú) felhívás.
A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,04 milliárd forint.
Jelen felhívás keretében a „Vállalkozz Itthon Fiatal” programban résztvevő, a programba bevonás pillanatában 18-25 év közötti, Ifjúsági Garancia Rendszerben regisztrált fiatal, illetve felsőfokú végzettséggel rendelkező 25-30 év közötti pályakezdő álláskereső fiatal által létrehozott egyéni vagy társas vállalkozás nyújthat be pályázatot, amely megfelel a felhívás 4.1. pontjában szereplő feltételeknek.
A pályázat benyújtásáról bővebben az alábbi linken olvashat:

A vegyi anyagok szabályozásáról...

A vegyi anyagok mára mindennapjaink részévé váltak. A veszélyes vegyi anyagok kockázatot jelentenek mind az emberi egészségre, mind a környezetre. Az emberi egészség és a környezet védelméről az egyes nemzetközi egyezmények és az általában ezeken túlmutató, szigorúbb uniós joganyag gondoskodik. A tudományos kutatómunkának köszönhetően azonban a vegyi anyagok korlátozása folyamatos munkának tekinthető. A magyar jogrendben a vegyi anyagok forgalomba hozatalának szabályozása alapvetően a kémiai biztonságról szóló 2000. évi XXV. törvénnyel valósul meg, amit az egyes ágazatokra vonatkozó szabályozás egészít ki.

Nincsenek megjegyzések: