Az FM Sajtóiroda tájékoztatója alapján a vásárlói tudatosság erősödésével egyre nagyobb a társadalmi igény a jó minőségű élelmiszerek, így a sütőipari termékek iránt is. Ennek szem előtt tartásával - figyelemmel a magyar szokásokra és vásárlói elvárásokra - újult meg néhány hónapja a Magyar Élelmiszerkönyv Sütő-és cukrászipari termékek lapjai. 
A Magyar Élelmiszerkönyv Sütőipari termékek előírásainak célja, hogy a mindannyiunk asztalára jó minőségű és biztonságos termékek - kenyerek és péksütemények – kerüljenek, ezért az előírás számos új kenyérfajtát von szabályozás alá. Ezek az új termékek az egészséges táplálkozás igényeinek megfelelő összetételű termékek, mint például a Graham kenyér, a Teljes kiőrlésű kenyér, a Tönkölybúza kenyér, a Kukoricás kenyér, és a megújult összetételű Búzakenyér, Rozsos kenyér, Rozskenyér.