Oldalak

2016. szeptember 23., péntek

Tudatosan a hulladék ellen...

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét egy minden év november utolsó hetében megrendezésre kerülő kezdeményezés. Ennek keretében lelkes önkéntesek saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.
2009-ben indult útjára a kezdeményezés, amely a negyedik alkalommal, 2012-ben ért el igazán kiugró eredményt.
Az elmúlt 40 évben világviszonylatban megduplázódott a háztartási hulladék mennyisége és évente további 1-2 százalékkal nő. Az Európai Unió tagországaiban 2013-ben az egy főre jutó hulladéktermelés 481 kg-ot tett ki.
2016-ban a csomagolási hulladékok keletkezésének megelőzésére és a már feleslegessé vált csomagoló anyagok szelektív gyűjtésére kerül a hangsúly.

Ha saját ötletedet szeretnéd megvalósítani…
  1. Tervezd meg akciódat! Ne feledd, a mindennapi életben kis odafigyeléssel is látható eredményeket tudunk elérni az Európai Hulladékcsökkentési Héten!
  2. Meríts ihletet a már sikerrel megvalósított akciók közül. Ne feledkezz meg az idei év központi témájáról, a ”Hozz ki többet kevesebből!” tematikáról!
  3. Regisztráld ötletedet!

Nincsenek megjegyzések: