Oldalak

2017. január 9., hétfő

Szakkönyvek...

Heidrun Holzförster: Díszfák, díszcserjék metszése lépésről lépésre
Ragyogó aranyfa, illatos levendula, álomszép rózsamandula - a pompás díszcserjék minden kerttulajdonos büszkeségei. A szerző rengeteg javaslatot és gyakorlati tanácsot ad a díszfák és díszcserjék metszéséhez. 
Czauner Péter: Az elfuserált kert megmentése
A könyv azoknak szól, akiknek van saját kertjük, és szeretnének a legtöbbet kihozni belőle. Hasznos tanácsokat kaphatunk, hogy ne elfuserált legyen a kert, ahol a növények egymással viaskodnak a napfényért, a tápanyagokért, és nekünk se legyen nyűg a kertészkedés.
Eckart Haenchen: Rózsák (Fajták - Gondozás - Metszés)
A rózsa az egyik legszebb, ugyanakkor a legsokoldalúbb kerti virágunk. A könyv segít Önnek az elképzelésének legmegfelelőbb fajtájú rózsa kiválasztásában. Ötleteket találhat ahhoz, hogy a telepített rózsák más növényekkel együtt ültetve a kert ragyogó díszei lehessenek, továbbá az ültetéshez és az ápoláshoz nyújt szakszerű tanácsokat, hogy minél hosszabb ideig gyönyörködhessen a rózsáiban.
Steve Bradley: Metszés lépésről lépésre
A metszés nem egyszerű dolog. Már megbarátkoztam vele annyira, hogy ne féljek a metszőollótól, de még messze vagyok attól, hogy magabiztosan használjam. Általában megállok az áldozat előtt, bocsánatot kérek tőle, nagy levegőt veszek és elkezdem. „Gyakorlott kertész már akkor meg tudja mondani, hogy növénye hogyan fog kinézni, amikor metszőollóját még elő sem vette a zsebéből” – írja a szerző.
Czáka Sarolta - Valló László: A metszés ábécéje
A szerzőpáros átdolgozott, frissített könyvével kívánt segíteni azoknak, akik most kezdik tanulni a metszés alapjait, de a gyakorlott kertészgondozók is találnak benne újdonságot. 
Heidrun, Holzförster: Metszés a gyümölcsösben
A szépen gondozott gyümölcsös minden kerttulajdonos büszkesége. Ennek kialakításához nagyon fontos a gyümölcsfák és cserjék szakszerű metszése. A könyv ehhez nyújt segítséget rengeteg javaslattal, ötlettel és gyakorlati tanáccsal.
Sipos Béla Zoltán: Gyümölcsmetszési alapismeretek
Ez a könyv alapműve lehet mindenkinek, aki gyümölcsfákat, gyümölcsbokrokat ültet a kertjébe. A metszéssel kialakíthatjuk a gyümölcsfák koronaformáját, szabályozhatjuk a termés mennyiségét, sőt az időben és szakszerűen végzett metszéssel meg is védhetjük a kórokozók és a kártevők egy részétől.





Nincsenek megjegyzések: