Oldalak

2011. december 7., szerda

P T I - 2011.12.7


Pályázat-Tanácsadás-Információ
Partner tájékoztató

Dr. Kiss István mezőgazdasági szakértő
3530 Miskolc, Uitz B. u. 1. | 06/46-783-463 | msziki@gmail.com | www.farminfo.hu

Tájékoztatás

Többen jelezték, hogy a Gazda Hírlevél, illetve Dr. Kiss István mezőgazdasági szakértő heti online hírlevelek 2011. évi gyűjteményes kiadását megrendelnék.                                       

Tájékoztatásul közlöm, hogy az éves kiadvány várhatóan 2012. január végére készül el. A díja külön-külön 6000-6000 Ft+áfa; együttes igénylés esetén 10000 Ft+áfa. A megrendelést az msziki@gmail.com e-mailen kérem jelezni.

 

Januárban lehet mezőgazdasági utak fejlesztéséhez támogatást igényelni

Megjelent a 111/2011. (XI.24.) VM rendelet az Európai Vidékfejlesztési Alapból mezőgazdasági utak fejlesztéséhez a 2012. évtől nyújtandó támogatások részletes feltételeiről.

Januárban lehet mezőgazdasági utak fejlesztéséhez támogatást igényelni. A rendelet alapján a támogatási kérelem benyújtási időszak 2012.01.01-01.31. között lesz, melyet az MVH által rendszeresített, az MVH honlapján közzétett formanyomtatványon kell benyújtani postai úton. A közlemény várható megjelenése 2011. december 21.

A rendelet alapján vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe lehetőleg természetbe illő, környezetbarát, helyi alapanyagok felhasználásával készült külterületi mezőgazdasági út építéséhez, felújításához, szélesítéséhez, valamint a beruházással érintett mezőgazdasági úthoz közvetlenül kapcsolódó, és azzal együtt megvalósuló árkok, padkák, rézsűk, támfalak, hidak, átereszek, a csapadékvíz elvezetését biztosító egyéb létesítmények létesítéséhez, felújításához, az építési normagyűjteményben megtalálható forgalomtechnikai eszközök beszerzéséhez.

Támogatás igénybevételére jogosult a helyi önkormányzat, továbbá a mezőgazdasági termelő, ha a mezőgazdasági üzemének mérete meghaladja a 4 európai méretegységet.
A rendelet alapján nyújtható támogatás keretösszege 10 793 308 eurónak megfelelő forintösszeg, de legfeljebb 3,0 milliárd forint. A jóváhagyható támogatás összege támogatási kérelmenként legfeljebb 215 866 eurónak megfelelő forintösszeg, a támogatás mértéke az elszámolható kiadások 75%-a.

Nem támogatható az a támogatási kérelem, amelyben a jóváhagyható támogatás összege nem éri el a 4000 eurónak megfelelő forintösszeget.

Irányító Hatóság közleményei 

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 125/2011. (XII.1.) közleménye a 35/2008. (III.27.) FVM rendelet alapján a kifizetési kérelem benyújtása során elszámolható gépekről, berendezésekről.
Az ÚMVP Irányító Hatóságának 126/2011. (XII. 1.) közleménye a védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatok támogatásáról szóló rendelet módosításáról.
Az ÚMVP Irányító Hatóságának 127/2011 (XII. 1.) közleménye a LEADER Helyi Akciócsoportok újraalakításáról.
Az ÚMVP Irányító Hatóságának 128/2011 (XII. 1.) közleménye a 76/2011. (VII.29.) VM rendeletben meghatározott benyújtási határidőről.


MVH Közlemények
mvh.gov.hu

173/2011 (XI.25.) MVH Közlemény az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2011-től nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 76/2011. (VII.29.) VM rendelet alapján kihirdetett pályázati felhívás keretében nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 149/2011. (IX.20.) MVH közlemény módosításáról
174/2011. (XI. 25.) MVH Közlemény a működési alapok támogatásának igénybevételéről
175/2011. (XI. 30.) MVH Közlemény az Európai Halászati Alap társfinanszírozásában megvalósuló Halászati Operatív Program 2. prioritási tengelye szerinti vízi környezet védelmével kapcsolatos támogatások igénybevételének részletes feltételeiről
176/2011. (XII. 1.) számú MVH Közlemény a kvótán felüli cukor és izoglükóz 2011/2012-es gazdasági évben csökkentett többletilletékkel történő uniós piacra bocsátáshoz kapcsolódó igazolási kérelem eljárásrendjéről.

Gabonapiaci áfa-csalások: a baromfiágazatnak is vannak információi a visszaélésekről
agromonitor.hu   |  
A legális baromfipiaci szereplők is hajlandók együttműködni a hatóságokkal annak érdekében, hogy a gabonapiaci áfa-csalásokat minél hatékonyabban fel lehessen deríteni. A Baromfi Termék Tanács (BTT) álláspontja szerint a hazai gabonaágazatot jelentősen kifehérítheti az is, ha a jövő nyáron kezdődő új gabonaszezonban – miként a kormány terveiben szerepel - a fordított mezőgazdasága áfa adózás életbe lép.

Jó befektetés a termőföld?


Az első félévben 4,8 százalékkal emelkedtek az árak, az elmúlt 10 évben megduplázódott a föld értéke.

  • Különleges tejtámogatás: december elejétől csaknem 5 milliárdot fizet az MVH
  • agromonitor.hu   |  
  •  
  • Megkezdte az idei különleges tejtámogatás második felének kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Az érintett tejtermelők december 7-től várhatják a támogatás megérkezését az MVH-nál bejelentett számlákra. A végkifizetésként, december elején elindított kifizetések csaknem 5 milliárd forint tesznek ki – közölte a hivatal.

2012. január 1-jétől a bortermelők használatában, vagy tulajdonában lévő üzlethelyiségekben is működhet borkimérés. Az Országgyűlés elfogadta a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának szabályairól szóló törvény módosítását.

Bűnözők teszik tönkre a marhaexportot
echotv.hu   |  

Felfüggesztette a magyar szarvasmarha bevitelét Törökország - erősítette meg a Magyar Nemzet információját a Magyar Állattenyésztők Szövetségének (MÁSZ) ügyvezető igazgatója.
A lap keddi számában Wagenhoffer Zsombor, a MÁSZ ügyvezető igazgatójának beszámolója alapján arról ír, hogy a török hatóság több olyan esettel találkozott, amikor egyetlen Magyarországon kiállított dokumentummal többször exportáltak szarvasmarhát Magyarországról Törökországba.

 

Netadclick hirdetési rendszer


TÁJÉKOZTATÓ a honlap frissítése révén elérhető szolgáltatásokról

A szakmai tájékozottság gyorsítása és egyszerűsítése érdekében a www.farminfo.hu honlapon az alábbi frissítések kerültek végrehajtásra:

A kezdő, Bemutatkozás oldalra felkerült a “Pályázat figyelő”, amelyben az érvényes, aktuális  pályázatok között kereshet.

Például: a kockába írja be  a mezőgazdaság szót és kattintson a keresés gombra. A felnyíló oldalon elolvashatja az adott időszakban benyújtható pályázati kiírás feltételeit. Ugyan így kell eljárnia más jellegű témák esetében is.

A Linkek oldalon a leggyakrabban keresett irányító szervek, hivatalok (FVM, MgSzH, MVH, AMC, NFA  stb…)  címein túlmenően felkerült a Mezőgazdasági jogszabályok (www.gtr.uw.hu)  és az AgrárHírek (www.agrarhirek.hu) honlap keresője is.

A változtatások  révén könnyedén elérheti a legfontosabb hivatalok honlapjait, és elolvashatja a pályázatokat, jogszabályokat, valamint tájékozódhat az aktuális hírekről.

A www.farminfo.hu ingyenes hírlevelek oldalán olvashatóak a PTI hírlevél korábbi számai.

Tájékoztatom továbbá, hogy a honlapon(www.farminfo.hu) formai és tartalmi változtatásra került sor. Kérem tekintse meg és jelezze felém észrevételét, javaslatát.

Az elmúlt évben indítottam el  “Gazda Praktikum”  szakmai blogomat, amely  a www.saccer-ptipti.blogspot.com  címen érhető el.

ÚJDONSÁGOK a blogon: Jognet.hu-Jogszabálygyűjtemények; Pályázati Hírek; Adónet.hu, Köpönyeg.hu-15 napos időjárás-előrejelző.

A szakértői szolgáltatás tevékenységi köre:

Mezőgazdasági igazságügyi szakértés állattenyésztés, mezőgazdasági és élelmiszeripari gazdálkodás, mezőgazdasági kár és kárbecslés szakterületen.

Államilag támogatott mezőgazdasági szaktanácsadás szántóföldi növénytermesztés, állattenyésztés, ökológiai gazdálkodás, integrált termesztés, agroturizmus, vidékfejlesztés, farm menedzsment, továbbá ökonómia kérdésekben.

Pályázat és üzleti terv és hitelkérelem készítése.

Állatállomány, anyag ár- és értékbecslés.

Ingatlan (épület, ültetvény, föld) értékbecslés.

Kárszakértés, vadkárbecslés.

Árverések, szervezése, lebonyolítása.

Szakmai képviselet ellátása.

Elérhetőség:

3530. Miskolc, Uitz Béla u. 1. szám

Tel./fax: 06/46-340-480; tel.: 06/46-783-463

Mobil: 06/20-337-1954



Az ingyenes hírlevél küldéssel kapcsolatos igényét a honlapon keresztül, vagy az e-mail címeken jelezheti.

Küldje tovább a tájékoztatót ismerőseinek, gazdatársainak!

Ingyenes telefonos konzultáció hétfőn és pénteken 8 – 9 óra között.

Mottó: „GONDOLKODJUNK  EGYÜTT”


Nincsenek megjegyzések: