Oldalak

2015. január 18., vasárnap

Fiatal gazda pályázat

Örülhet, aki fiatal - Leszállították a ponthatárt

A kormány továbbra is elkötelezett az ifjú agrárvállalkozók támogatása mellett, ezért a fiatal gazdák számára negyedik alkalommal kiírt pályázatok ponthatárát 90 pontra csökkentette – fogalmaz a Miniszterelnökség közleménye. Ezáltal - a 2014. május 1-15. közötti időszakban beérkezett kérelmek közül - meghaladja a kétezret azon fiatal gazdálkodók száma, akik a gazdaságuk fejlesztéséhez induló támogatásban részesülnek.
A pályázat célcsoportjaként azokat a 18 és 40 év közötti ifjú gazdákat jelölte meg a Miniszterelnökség, akik először kezdenek gazdálkodni mezőgazdasági üzem vezetőjeként, megfelelő szakmai tudással, végzettséggel rendelkeznek, és vállalják, hogy gazdaságukat legalább 5 évig egyéni vállalkozóként vezetik.
A Miniszterelnökség szerint a 2014-2020-as vidékfejlesztési programban is fontos célkitűzés a fiatal gazdák támogatása. A munkaerő-igényes ágazatokba történő intenzív forrásbevonás erősíti a vidék munkahelyteremtő és megtartó-képességét, stabil jövedelmet biztosít a mezőgazdaságból élők számára. A mostani uniós ciklusban Magyarország közvetlen támogatási keretének maximum 2 százalékát, továbbá a Vidékfejlesztési Program keretének várhatóan mintegy 6 %-át is a fiatal gazdák támogatására fordítja.

Nincsenek megjegyzések: