Oldalak

2015. január 29., csütörtök

Nőtt a mezőgépek piaca


Tavaly 60 százalékkal 125 milliárd forintra nőtt a magyar mezőgéppiac forgalma az év első kilenc hónapjában, miközben a világpiac megtorpanni látszott.

Magyarországon az évtized legnagyobb volumenű mezőgazdasági gépértékesítését regisztrálták tavaly az előzetes adatok szerint. A múlt év mezőgazdasági gépkereskedelme meghaladta a 2009-est, az utolsó nagy támogatásos év forgalmát - mondta a miniszter.
A magyar gazdálkodók 2014. január-szeptemberi időszakban összesen 2900 darabot vásároltak, 1641 darabbal többet, mint egy évvel korábban. A legkelendőbbek a 200 lóerő alatti típusok voltak, azok, amelyek benne voltak a pályázatokban, valamint a 100 lóerő körüli, keskeny nyomtávú gyümölcsös, szőlészeti traktorok. A 91-140 lóerő teljesítmény tartományban beszerzett típusok száma pedig háromszorosára nőtt.
Emellett jelentősen nőtt a szálastakarmány betakarítók, a bálázók és az ültetvénypermetezők iránti kereslet. Az ültetvény permetezőkből 523 darabot adtak el az egy évvel korábbi 91 darabbal szemben. A fűkaszákból és a hengeres bálázókból megközelítőleg kétszeresére nőtt az eladott mennyiség.
  

Nincsenek megjegyzések: