Oldalak

2016. január 26., kedd

2016. 3 heti gabonapiac

Továbbra is 44 500 forint környékén állt a kukorica átlagára a 3. héten a Magro.hu piactéren. Számszakilag ugyan magasabb lett az érték pénteken , mint az azt megelőző héten, de érdemi drágulásról mégsem beszélhetünk. Egyébként is, Európában – a kukorica vonatkozásában - stagnálás közeli folyamatok zajlottak szinte minden árutőzsdén.
Örvendetes, hogy valódi forgalmat láthattunk a Budapesti Értéktőzsdén. A múlt heti záró ár 44 850 forint lett, ami talán az elmúlt hetek árcsökkenésének a végét is jelentheti.
A lassú árcsökkenés megállt Párizsban (MATIF/EURONEXT) is, de szignifikáns emelkedésről még túlzás lenne írni, még ha a heti záró ár magasabb is lett, mit a nyitó. Ezen a héten meglátjuk, hogyan tovább. Mindenesetre érdekes fejlemény, hogy a fogalom eközben erőteljesen lecsökkent a „parketten”.
Chicagóban (CBOT/CME) viszont folytatódott a kukorica drágulása. Újabb 2 százalékos emelkedés után, növekvő forgalom mellett 145,76 dolláros tonnánkénti áron fejezte be a termény a 3. hetet. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az év első tőzsdei napja óta mintegy 5 százalékkal lettek magasabbak a fronthavi jegyzések. (f: magro.hu)

Nincsenek megjegyzések: