Oldalak

2017. december 28., csütörtök

T A L L Ó Z Ó...

Új önellenőrzési rendszer

A Földművelésügyi Miniszter által kiadott 28/2017. (V. 30.) FM rendelet szabályozza az önellenőrzés követelményrendszerét az élelmiszerláncban. A 2018. január 1-én hatályba lépő rendelkezés a komplex élelmiszer megfelelést célozza meg. A rendelet kiterjed minden élelmiszer-vállalkozásra, kivéve a kistermelőket. A követelményrendszerben előírt kötelezettségek figyelembevételével összeállított tervet kell meghatározni, amely tartalmazza papíralapú vagy elektronikus formában a felölelt időszakot, az önellenőrzés módszerét, igazolásának módját, a keletkezett dokumentumokat és megőrzésének idejét, az ellenőrzés tárgyát, valamint a követelményeket, a mintavétel vagy megfigyelés helyét és a végrehajtásért felelőst.

Erdőkár bejelentése

Az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény előírása szerint az erdészeti szakszemélyzet a tudomására jutott jelentősebb károsításokat köteles jelezni mind az erdőgazdálkodó, mind az erdészeti hatóság felé. A bejelentéshez szükséges nyomtatvány innen tölthető le: http://portal.nebih.gov.hu/ugyintezes/noveny/nyomtatvanyok
2017-től kizárólag a NÉBIH Erdészeti Igazgatósága jogosult a kárbejelentő lapok befogadására. A kárbejelentő lapok beküldésére két lehetőség van: email-ben (szkennelve, aláírva) az erdovedelem@nebih.gov.hu címre vagy postai úton a Budapest, Pf. 345., 1370 levelezési címre tudják küldeni.

AMC pályázat

2017. december 15-től újabb 2 pályázati ablakban, 85 millió forintos keretösszegből, vissza nem térítendő támogatásra lehet pályázni. Az AMC pályázatára jelentkezhetnek a rendezvényeket szervező, magyar élelmiszerpiacot és gasztronómiát népszerűsítő, a hazai termékek piaci megjelenését erősítő, az agrárágazatunkat, avagy annak valamely szegmensét bemutató, fejlesztő, gazdasági társaságok, köztestületek, szövetségek, egyesületek, alapítványok és szakmai szervezetek, terméktanácsok. További részletek az AMC honlapján érhetőek el. A pályázattal kapcsolatosan a +36 (30) 198-2775-ös telefonszámon és a palyazat@amc.hu e-mailen kérhető további tájékoztatás.

Zártkert Program pályázat

Felhívjuk a pályázni kívánók figyelmét, hogy 2017. december 18-án megjelent az önálló Zártkert Program pályázatának felhívása. A pályázati felhívásban foglaltaknak megfelelően a nemzeti forrásból finanszírozott Zártkert Program pályázatainak benyújtásához az internetes felület a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján 2018. január 2-án reggel 8 órakor nyílik meg. A pályázatokat 2018. január 31-én 23 óra 59 percig lehet benyújtani, illetőleg véglegesíteni.
A Zártkert Program 2018. évi pályázati felhívása itt érhető el, valamint a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján, ide kattintva érhető el. A pályázati felület ide kattintva érhető el.

Magyar Innovációs Nagydíj

A Magyar Innovációs Alapítvány - a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen - a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve - 26. alkalommal hirdeti meg a

MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Beadási határidő: 2018. február 14., 17 óra

A pályázatokat pdf, az egyoldalas összefoglalót doc formátumban kell eljuttatni adathordozón vagy e-mailben, a Magyar Innovációs Alapítvány titkárságára: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112. II. emelet 227., innovacio@innovacio.hu

Bővebb információ: www.innovacio.hu

A KAP jövője

A Közös Agrárpolitika 2021 utáni rendszerére vonatkozó első hivatalos elképzeléseket – az előzetesen meghirdetett ütemezés szerint – 2017. november 29-én mutatták be. Az első közlemények és tájékoztatások alapján egyértelművé vált, hogy a következő szabályozási időszakban a hangsúly a rugalmas, igazságos és fenntartható közös agrárpolitika kialakításán lesz.
#aKAPjövője - Agro Napló - A mezőgazdasági hírportál:

Nincsenek megjegyzések: