Oldalak

2018. október 1., hétfő

T A L L Ó Z Ó...

Tokaji Szüreti Napok

Tokajban 1932 óta rendezik meg a Szüreti Napokat. A borvidék névadó településén hagyományosan október első hétvégéjén ünneplik a szőlőt és a bort. 2018-ban október 5-7. között kerül megrendezésre a Tokaji Szüreti Napok. A hagyományos programelemek mellett (szüreti felvonulás, főzőverseny, borászati-gasztronómiai események, színpadi műsorok stb.) az idei rendezvény is rengeteg programmal várja a városba érkezőket.

A rókák veszettség elleni vakcinázása

2018. szeptember 29. és október 14. között zajlik Magyarországon a rókák őszi veszettség elleni vakcinázása. Az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől számított 21 napig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el az illetékes járási főállatorvos. A vakcina tartalmú csalétkeket kisrepülőgépekről juttatják ki a kezelendő területre a szakemberek. Az immunizálás a lakott, sűrűn beépített területeket nem érinti. A kezelt területek térképe és a vakcinázással érintett települések tájékoztató jellegű listája megtekinthető a Nébih honlapján.

Ingyenes szakmai programsorozat

A nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága az őszi félévben is folytatja a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás területén működők szakmai ismereteinek bővítését. Az esemény 2018. október 26-27-én lesz Budapesten, a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán. Az utazás és az egyéb felmerülő költségek (a szállás, a programban foglalt ellátáson kívüli étkezések) a résztvevőket terhelik. A részletes programtervet tartalmazó meghívó és a regisztrációs link itt érhető el.

AgroVirtus

 Már most számos egyetemről jelentkeztek a diákok az AgroVirtusra.
Egy 500 hektáros virtuális birtokon kell komplex feladatokat megoldaniuk az AgroVirtus nevű digitális-agrártechnológiai verseny résztvevőinek. A toborzás a játékra már elindult, Az egyetemisták október 12-ig jelentkezhetnek a www.agrovirtus.hu weboldalon keresztül. A két hónapon át zajló versenyre 3-4 fős, egyetemista csapatok jelentkezését várják. 
További információ: • honlap: www.agrovirtus.hu • email: info@agrovirtus.hu • telefon: 06-20-450-1006

KITE-Gépvásár

2018. október 4-5. (csütörtök, péntek) között kerül megrendezésre a KITE 5 géptelepén a KITE-Gépvásár. 
5 érv, amiért érdemes elmenni a gépvásárra:
1. Egyedi akciós árak csak a vásáron!
2. Közel 1200 db új és használt gép, eszköz készletről.
3. Kedvező, személyre szabott finanszírozás, akár terménnyel is fizethet.
4. Egyes használt gépek vásárlása mellé most ajándék alkatrészutalvány jár.
5. Alkudjon meg a gépekre a KITE kereskedőivel, vendégváró sütemény és üdítő mellett!
Az akciós gépeket tartalmazó KITE – gépvásár kiadványért kattintson ide!

A modern gazdálkodás segítői

Amikor különféle „kütyükről”, okostelefonról, tabletről és applikációkról esik szó, a modern gazdálkodónak nem a számítógépes játékok jutnak eszébe. Szerencsére az okostelefonokra különféle programokat fejlesztő cégek a földeken dolgozókra, az élelmiszerünket előállító termelőkre is gondolnak.
A Syngenta blog sorra vette, milyen újdonságok, „okosságok” segíthetik őket mindennapi munkájukban!

Nincsenek megjegyzések: