2020. május 26., kedd
Tej Világnap
A Nemzetközi Tejszövetség 1957 óta minden év május utolsó keddjén – idén
 május 26-án – tartja a tej világnapját. Az egészséges táplálkozás 
alapvető részei a tej és a tejtermékek fogyasztása. Sajnálatos módon a 
hazai egy főre vetített átlagos éves tejfogyasztás lényegesen 
alacsonyabb, mint az Európai Unió állampolgárai által elfogyasztott tej 
és tejtermékek. A tej jelentős mennyiségben tartalmaz nagy biológiai értékű fehérjét, 
tejzsírt, benne több értékes zsírsavat, pl. omega-3 zsírsavak, konjugált
 linolsav (szív- és érrendszeri, illetve daganatos megbetegedések 
megelőzése), tejcukrot. Ezen túlmenően jelentős forrása a kalciumnak és 
egyéb szükséges ásványi anyagoknak (kálium, foszfor, magnézium, cink, 
réz stb.), zsírban és vízben oldódó vitaminnak (pl. A, D, E, K, B2, 
B12). 
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése