Oldalak

2023. január 31., kedd

Mit kell tartalmazia a szerződésnek?

  • A gazdaságátadási szerződésben a feleknek meg kell határozniuk a gazdaság egyes elemeit és azok értékét, illetve hogy milyen típusú jogok és kötelezettségek vonatkoznak rájuk (adásvételi, ajándékozási, tartási vagy életjáradéki szerződés szabályai, vagy esetleg a haszonbérlet szabályai).
  • Fel kell sorolni a gazdasághoz kapcsolódó szerződéseket és a szerződésekből fakadó jogokat és kötelezettségeket, a gazdaság működtetéséhez kapcsolódó hatósági engedélyeket, a támogatási eljárásokat és a támogatási eljárásokból fakadó jogokat és kötelezettségeket.
  • Ha az átadó és az átvevő a szerződésben együttműködési időszakban állapodnak meg, akkor meg kell határozniuk a döntéshozatal módjára és a költségek, illetve az eredmény megosztásának arányára vonatkozó szükséges rendelkezéseket.

A gazdaságátadási szerződést közjegyzőnek vagy ügyvédnek ellen kell jegyeznie. A gazdaságátadási szerződést a mezőgazdasági igazgatási szervhez be kell nyújtani hatósági jóváhagyása érdekében, amelyre a hatóságnak 60 nap áll rendelkezésre.

Nincsenek megjegyzések: