Az FM Sajtóiroda tájékoztatója szerint szeptember 28. és október 4. között idén a 19. alkalommal várják az Erdők Hete rendezvényei az érdeklődőket.
Országszerte több mint 150 programot kínálnak a szervezők közös kincsünk, a magyar erdők megismerésére.
Az Országos Erdészeti Egyesület által kezdeményezett rendezvénysorozat célja, hogy erdeinket, a fenntartható erdőgazdálkodást az erdészek értő módon mutassák be a nagyközönség számára. Az egyes események tematikája az erdészeti erdei iskola hálózat intézményeire és oktatási programjára épül, az idei évben az erdők megújulásával kapcsolatos ismereteket állítva az előtérbe. A rendezvényeken résztvevők megtudhatják, hogyan is születtek az ország erdei, mely fafajok képesek gyökereikről kihajtani, vagy éppen hogy milyen „sebességgel” vándorolnak az erdők a klimatikus változások hatására.

A rendezvénysorozat nyitórendezvénye 2015. szeptember 28-án, a Zala megyei Csömödéren lesz, ahol az erdei kisvasúton működő, Magyar Termék Nagydíjjal elismert Zakatoló Erdei Iskola programjain vehetnek részt az érdeklődők. A kifejezetten gyerekeknek szóló programok mellett - mint amilyenek az erdei iskolai szakvezetések, játékos erdei tanórák - számos felnőtteknek szóló és családi rendezvényt is tartanak. A Körösök mentén a muzsika hangjai is felcsendülnek az erdőben, de lesz erdészeti nyílt nap, arborétumi séta, fafaragó kiállítás és az éjszakai égbolt csillagaival is megismerkedhetnek az odalátogatók.

A 19. Erdők Hete részletes programját a www.erdokhete.hu oldalon olvashatják.