Oldalak

2015. szeptember 5., szombat

Szakkönyv tallózó

Pánczél Péter: Modern virágkötészet
Újabb szakirodalommal bővült a virágkötészet. Pánczél Péter virágkötő mester nagyszerű kiadványt készített a nagyközönség számára, hogy megismerjék az emberek ennek a szép szakmának új irányvonalát.
Faragó Krisztina, Varga Péter : Kosárfonás
A szerzők a könyvben rövid történeti visszatekintés mellett, a teljesség igénye nélkül mutatják be a mesterség legáltalánosabb technikáit, és alapanyagai közül a fűzvesszőt és a peddignádat.
Schmidt János: A takarmányozás alapjai
A mű azokat a takarmányozási ismereteket tartalmazza, amelyekkel egy állattenyésztőnek ma már rendelkeznie kell, ha jó minőségű termékekkel akar a piacon maradni.
Faragó Sándor: Vadászati állattan
A legfrissebb adatokkal kiegészített mű közel hatvan madár-, illetve emlős faj leírását tartalmazza. Ismerteti a hazánkban vadászható fajokat, illetve Európa más országaiban vadászható, de nálunk védett állatokat.
Megyeri Szabolcs, Liptai Zoltán : Zöldfűszerek a kertben és a konyhában
Könyvükben szerzők a fűszernövények ültetéséhez, gondozásához adnak tanácsokat, felhasználásukat pedig növényenként 2-2 recept is segíti.

Szalai István: A gyöngytyúk tenyésztése és fajtavédelme Magyarországon
A gyöngytyúk tenyészállományait ma már csak génbankokban találjuk meg hazánkban, pedig sok jó tulajdonsága miatt helye lenne a kisgazdaságok baromfiudvaraiban is.

Nincsenek megjegyzések: