Oldalak

2017. november 5., vasárnap

T A L L Ó Z Ó...

DuPont Pioneer Hírlevél

Új kukorica és napraforgó hibridek a Pioneer 2018-as ajánlatában.
A kontinentális, száraz klímára nemesítő hódmezővásárhelyi állomás kutatói munkájának köszönhetően ismét egy, a korábbi generációt túlszárnyaló kukorica hibrid bevezetése előtt állunk. Az új kukorica a P9415 névre hallgat és a FAO350-es érésidővel rendelkezik. A napraforgó pedig a P64HE133, Express toleráns és a magas olajsavas csoportba tartozik.
http://dupontpioneerhirlevel.com/category/2017-oktober/#erkezik-az-uj-hibrid-a-p9415

Anders Wall Díj

Az Anders Wall Díjat a stockholmi székhelyű Anders Wall Alapítvány hirdeti meg minden évben olyan magánszemélyek számára, akik az európai vidék fejlesztéséhez és a vidéki környezet megőrzéséhez különleges és egyedi módon járulnak hozzá. A Díjat, az Alapítvánnyal karöltve, az Európai Bizottság, a Svéd Királyi Tudományos Akadémia és a „Friends of the Countryside” nevű holland szervezet támogatja.
Határidő: 2017. december 31.
A pályázás menetéről és további feltételeiről innen tájékozódhatnak.

Horizont 2020 program

Pályázati források élelmiszer-előállítóknak a Horizont 2020 programban. 2017. október 27-én mutatta be az Európai Unió Horizont 2020 nevű, csaknem 80 milliárd eurós költségvetéssel rendelkező kutatási és innovációs keretprogramjának 2018–2020-as évi munkaprogramját. Ez a hazai élelmiszer-előállítók számára nyújt forráslehetőséget. A Horizont programról részletek itt.
https://agronaplo.hu/hirek/palyazati-forrasok-elelmiszer-eloallitoknak-a-horizont-2020-programban

Kisokos - Agro Napló

Mezőgazdasági Kisokos éves kiadvány több száz mezőgazdasággal foglalkozó cég adatait tartalmazza, így népszerű segédeszközzé vált a gazdálkodók körében. https://agronaplo.hu/kisokos

Nemzetibb agrárpolitika?

A belső piac működésére gyakorolt negatív hatásai miatt elutasítja a közvetlen jövedelemtámogatások nemzeti társfinanszírozását, a jelenleginél alacsonyabb felső határt szabna a kifizetéseknek és tovább csökkentené az átlagos támogatási szintet illetően a tagállamok között meglévő különbségeket annak a közleménynek a tervezete, amit november 29-én készül közzétenni a 2020 utáni közös agrárpolitikáról az Európai Bizottság. Érdekesség, hogy a Bizottság anyaga tulajdonképpen pálcát tör a jelenlegi zöldítési szabályok (keresztmegfelelés, közvetlen zöld kifizetések és önkéntes agrárkörnyezetvédelmi intézkedések), illetve zöld architektúra felett, amelyek rengeteg fejfájást okoznak a gazdáknak. Ezeket más intézkedésekkel váltják majd fel és valamennyi intézkedést egy célzottabb, rugalmas és koherens megközelítésbe integrálnak majd. http://www.bruxinfo.hu/cikk/20171030-nemzetibb-agrarpolitika-nemzeti-tarsfinanszirozas-nelkul.html

Nincsenek megjegyzések: