Oldalak

2019. február 28., csütörtök

Veszélyben az élelmiszer ellátás?!

A FAO szerint az utóbbi 20 évben a bolygó növényzettel borított területének ötöde vált kevésbé termékennyé, drasztikusan csökkent a talaj biodiverzitása, egyre fogynak az erdők, a füves puszták, a korallok, a mangrovék, a tengeri növények, és a termesztett növények és tenyésztett állatok sokszínűsége is csökken. A tengerek halászati zónáinak harmadát teljesen kimeríti a túlhalászás. Az emberi élelmiszer ellátásban kiemelkedő szerepet betöltő rovarok száma is drasztikusan csökken, ahogyan a növényi kártevőket fogyasztó madaraké és a vizet tisztító mangroveerdőké is. Az emberi élelmiszer ellátás alapjai vannak veszélyben, ennek oka pedig a vegyszerhasználat, az ipari mezőgazdaság okozta talajromlás, az erdőirtás, a beépítés, a vízbázisok túlhasználata, a környezetszennyezés, az invazív fajok terjedése és maga a klímaváltozás . is.

Nincsenek megjegyzések: