2019. február 28., csütörtök
Veszélyben az élelmiszer ellátás?!
A FAO szerint az utóbbi 20 évben a bolygó növényzettel borított
területének ötöde vált kevésbé termékennyé, drasztikusan csökkent a
talaj biodiverzitása, egyre fogynak az erdők, a füves puszták, a
korallok, a mangrovék, a tengeri növények, és a termesztett növények és
tenyésztett állatok sokszínűsége is csökken. A tengerek halászati
zónáinak harmadát teljesen kimeríti a túlhalászás. Az emberi élelmiszer ellátásban kiemelkedő szerepet betöltő rovarok száma
is drasztikusan csökken, ahogyan a növényi kártevőket fogyasztó
madaraké és a vizet tisztító mangroveerdőké is. Az emberi élelmiszer ellátás alapjai vannak veszélyben, ennek oka pedig
a vegyszerhasználat, az ipari mezőgazdaság okozta talajromlás,
az erdőirtás, a beépítés, a vízbázisok túlhasználata, a
környezetszennyezés, az invazív fajok terjedése és maga a klímaváltozás .
is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése