Oldalak

2011. szeptember 27., kedd

Kifizetetlen számlák áfa tartalmának visszaigénylése


Október 20-a most jogvesztő határidő is.
Az EU Bíróság döntése értelmében a Magyar Köztársaság nem megfelelően adaptálta a HÉA irányelv adó-visszatérítésre vonatkozó előírásait a magyar Áfa törvényben. Ennek végrehajtására a a kormány 2011. szeptember 16-án benyújtotta a T/4124. számú törvényjavaslatot, amely  az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény jogharmonizációs célú módosításáról és az adó-visszaigénylés különös eljárási szabályairól címet viseli.

Ezt külön is ismertetjük, kiemelve belőle, azt a rendelkezést, hogy az adózó a 2011. október 20. napjáig tartó jogvesztő határidőben benyújtható ismételt ellenőrzés iránti kérelmével az e törvény hatálybalépését megelőzően a megfizetettségi feltétel miatt vele szemben jogerős határozattal megállapított adóbírságra, késedelmi pótlékra vonatkozó rendelkezés felülvizsgálatát kérheti.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy kísérjék figyelemmel elfogadását. Amennyiben a javaslat változatlanul emelkedik törvényerőre – a 2011. október 20-i jogvesztő határidőre is nagyon kell figyelni. (f: Adónet.hu)

Nincsenek megjegyzések: