Oldalak

2011. szeptember 12., hétfő

Start munkaprogram

A közfoglalkoztatás rendszerének új eleme, a Start munkaprogram hét projektből áll, ezeken belül többek között mezőgazdasági munka, belvízelvezetés, földutak rendbetétele, a közúthálózat javítása, illegális hulladéklerakó helyek felszámolása, újak kialakításának megelőzése a feladat. 
Lesz úgynevezett kazánprogram is, amelynek lényege a középületekben alternatív fűtési móddal rendelkező, új vegyes tüzelésű kazánok beállítása, a kellő fűtőanyagot pedig kedvező esetben az érintett település állítja elő a mezőgazdasági program során. 

A Start mintaprogram augusztus 29-én indult, hét megyében (Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna) 761 ember kezdte meg a munkát a Belügyminisztérium Sajtóosztályának közleménye szerint. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által közfoglalkoztatott embereknek az útszéli növényzet levágása, az autóbuszmegállók karbantartása, vízelvezetők, árkok tisztítása, út menti kaszálás és út széli szemétszedés a feladata. 

A mintaprogram november 30-áig tart. A programban részt vevők teljes munkaidőben végzik munkájukat, többségü vagy bérpótló juttatásban részesül, vagy hosszabb ideje álláskereső. Valamennyien abban az általában halmozottan hátrányos helyzetű térségben laknak – vagy nagyon közel élnek ahhoz a területhez –, ahol dolgoznak. 
Szeptember elején Jász-Nagykun-Szolnok megye két kistérsége is csatlakozott a programhoz.

Nincsenek megjegyzések: