2012. február 27., hétfő
Sokszor az alkotóelemek kémiai
elnevezését tüntetik fel az élelmiszergyártók termékeik csomagolásán,
ezért az átlagfogyasztók nem tudják eldönteni, hogy egy-egy termék
tartalmaz-e károsnak minősülő anyagokat vagy sem – hívja fel a
figyelmet agromonitor.hu-nak készített elemzésében Szabó Roland
táplálkozástudományi szakértő. Esetenként önmagában az E jelölés sem
nyújt támpontot, mert nem minden ilyen megkülönböztetésű adalékanyag
számít természetellenesnek. Szabó Roland szerint mindenesetre egyre
általánosabbá válik, hogy egyes gyártók igyekeznek a valóságosnál
egészségesebbnek feltüntetni termékeiket, mert így a fogyasztók azokat
előnyben részesíthetik más áruféleségekkel szemben.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése