Oldalak

2012. február 26., vasárnap

Hírkoktél...

Különleges otthont varázsolt a család egy pécsi víztoronyból - fotók

Lakóházzá formált egy pécsi 66 éves víztornyot egy fiatal házaspár. Az egykori hidroglóbuszt hat éve vásárolta meg a család, azóta kívül-belül felújították.

Hatásos őrület: hány pontot ér az ebédünk?

Az elhízottak aránya 1980 óta megduplázódott, komoly kihívások elé állítva néhány ország egészségügyi rendszerét. Az ijesztő tendencia mellett pedig nem lehet szó nélkül elmenni. Nem tette ezt a Wired magazin sem, amely életre szóló programot ajánl a probléma megoldására.

Megeszik az elefántok nemi szerveit és ormányát Thaiföldön

Nem csupán az agyaruk, de már a húsuk miatt is vadásszák az ország nemzeti szimbólumának számító elefántokat Thaiföldön, még közelebb sodorva ezzel a kihaláshoz a szárazföldi óriásokat.

Öt technológia, ami megváltoztatja a világot

Öngyógyító akkumulátorok, energiatovábbítás a levegőben, gigabites vezetékmentes adatátvitel - néhány azokból a technológiai újdonságokból, melyek átalakítják életünket az évtized végéig.

Talán Ön is emiatt éhesebb

A komoly alváshiánytól érzékenyebbek az emberek az ételek látványával szemben, éhesebbé teszi őket, mint amilyenek valójában – idézte amerikai kutatók megállapítását a Scientific American című ismeretterjesztő portál.

Önként "kasztrálják" magukat a hímek

Némely pókfaj hímjei önként "kasztrálják" magukat a párzás alatt, hogy ezzel növeljék apasági esélyeiket, és mentsék saját életüket, hiszen a nőstények hajlamosak felfalni alkalmi társukat.

Dombház, földház, bioház I.

A címben szereplő névvel Facebook oldal is létezik, az alapító lelkesen ajánlgatja az „egészséges, olcsó és természet közeli” életformát mindenkinek, és lájkolják is rendesen. De miről is van szó? Mit jelent egyáltalán az a szó, hogy dombház?


Nincsenek megjegyzések: