Oldalak

2012. február 21., kedd

A kóbor ebek védelmében...


Világmárkák és politikai pártok húznak hasznot nap mint napa kutya, mint "reklámarc" megjelenítéséből és teszik szimpatikussá termékeiket, törekvéseiket egy-egy helyes és jól táplált ebbel, ugyanakkor a kidobott, kóbor állatok túlzsúfolt gyűjtőtelepein napirenden van kegyetlen elpusztításuk.

Míg Nyugat-Európában a menhelyek példamutatóan reprezentálják a társállataink életünkben, törvényeinkben betöltött, tiszteletre méltó helyét, addig Magyarországon többnyire teljesen elfeledve, de legjobb esetben is csak a helyi önkormányzat mostohagyermekeként vegetálnak. Pedig a ketrecek lakói nem csupán marketing szempontból rejtenek kiváló lehetőséget a piaci, politikai szereplőknek, hanem páratlan kincset adhatnak nekünk és családunknak is.

Számtalan esetben szolgálnak megtörtént esetek annak bizonyítékául, hogy az örökbefogadott kutyák hálából vagy ösztönösen azok közé a kivételes lények közé tartoznak, akik  gazdájukat saját maguknál is jobban
szeretik életük során. Így válnak kedves családi vagy éppen sikeres rendőr-, mentőkutyává.
 A felhívásunk célja, hogy népszerűsítse az örökbefogadást, továbbá a vállalkozások esetében rámutasson az állatmenhelyek, alapítványok támogatásában rejlő adózási és reklámlehetőségekre.

Aki úgy érzi, hogy kutyája rendkívüli képességekkel rendelkezik, vagy netán eredményes munkakutya lett belőle, néhány fotóval színesítve írja meg rövid történetét és küldje be az msziki@gmail.com e-mail címre.
A legjobb történet szerzője könyvjutalomban részesül.

Nincsenek megjegyzések: