Oldalak

2012. február 23., csütörtök

Március elejétől lehet benyújtani az egységes területalapú támogatási kérelmeket

Az egységes területalapú támogatási kérelmeket az idén március első felétől lehet benyújtani, két és fél héttel korábban, mint 2011-ben,

A mezőgazdasági termelők 2012-ben három új jogcímen is igényelhetnek agrártámogatást, az agrárbüdzsében 2012-ben 626 milliárd forint lehívható nemzeti és EU forrás áll rendelkezésre - tette hozzá.

Az elnök a területalapú támogatási kérelmek változásairól elmondta: a benyújtás határideje 2012. május 15. hiánypótlásra június 9-ig van lehetőség, a határidőn túli kérelmezők nem részesülnek támogatásban. A termelők 2012-ben EU és nemzeti támogatásból mezőgazdasági biztosítási díjra is igényelhetnek támogatást, valamint a natura erdőterületi gazdálkodáshoz és a szarvasmarha, juh állomány növeléséhez szerkezetátalakítási céllal.

Magyarországon 2011-ben 175.180 ügyfél 280 milliárd forint egységes területalapú támogatáshoz (SAPS) jutott, ami hatvan százaléka az ágazatban éves szinten kifizetett pénzeknek. A hivatal háromszázezer partnerrel áll pénzügyi kapcsolatban, az összes ügyfél száma meghaladja az ötszázezret.

Nincsenek megjegyzések: