Oldalak

2012. május 2., szerda

Elisabeth Mayer-Reithofer: Házi készítésű tejtermékek
A könyvből információt kaphatunk a tej minőségéről és kezeléséről, a táplálkozásban betöltött szerepéről, a higiéniai és környezeti feltételekről, a tejfeldolgozás segédanyagairól, a tejtermékek készítéséről, valamint az egyes tejtermékekre vonatkozó hazai előírásokról. Ezen kívül megtudhatjuk, hogy mire használhatjuk a szépségápolásban. A kiadványban sok színes felvétel segíti a szöveg megértését, egyben inspirálja az olvasót a leírtak megvalósítására.
Tartalomjegyzék: 1. Bevezetés és történeti áttekintés 2. A tej minősége 3. Mikroorganizmusok a tejfeldolgozásban 4. A tej kezelése 5. A tej szerepe a táplálkozásban 6. Higiéniai és környezeti feltételek 7. A tejfeldolgozás segédanyagai 8. Hasznos eszközök 9. A tejtermékek készítése 10. Receptek 11. Minőségvizsgálat érzékszervi értékeléssel 12. Tejtermékek a szépségápolásban 13. Egyes tejtermékekre vonatkozó hazai előírások. A tejtermékekre vonatkozó követelmények
Ez a kötet a Cser Kiadó Házi Praktikák című sorozatának részre.

Nincsenek megjegyzések: