Elisabeth Mayer-Reithofer: Házi
készítésű tejtermékek
A könyvből
információt kaphatunk a tej minőségéről és kezeléséről, a táplálkozásban
betöltött szerepéről, a higiéniai és környezeti feltételekről, a tejfeldolgozás
segédanyagairól, a tejtermékek készítéséről, valamint az egyes tejtermékekre
vonatkozó hazai előírásokról. Ezen kívül megtudhatjuk, hogy mire használhatjuk a
szépségápolásban. A kiadványban sok színes felvétel segíti a szöveg megértését,
egyben inspirálja az olvasót a leírtak megvalósítására.
Tartalomjegyzék: 1.
Bevezetés és történeti áttekintés 2. A tej minősége 3. Mikroorganizmusok a
tejfeldolgozásban 4. A tej kezelése 5. A tej szerepe a táplálkozásban 6.
Higiéniai és környezeti feltételek 7. A tejfeldolgozás segédanyagai 8. Hasznos
eszközök 9. A tejtermékek készítése 10. Receptek 11. Minőségvizsgálat
érzékszervi értékeléssel 12. Tejtermékek a szépségápolásban 13. Egyes
tejtermékekre vonatkozó hazai előírások. A tejtermékekre vonatkozó
követelmények
Ez a kötet a Cser
Kiadó Házi Praktikák című sorozatának részre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése