Oldalak

2016. április 15., péntek

Jégkár támogatás

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) meghosszabbította a jégkár sújtotta mezőgazdasági termelők részére az Agrár Széchenyi Kártyában biztosított magasabb összegű támogatás igénybevételi határidejét.
A korábbi 2016. március 31-i határidő helyett 2016. június 30-ig van lehetőség a teljes hiteldíj-támogatást biztosító hitelszerződés megkötésére, illetve a hitelszerződés hatályba léptetésére.
További változás, hogy a korábban meghatározott több mint 200 település mellett további 160 új település esetében is élhetnek a gazdálkodók a kedvező lehetőséggel, ezzel számos, Agrár Széchenyi Kártyával már rendelkező vagy azt újonnan igénylő agrárvállalkozás vált jogosulttá a magasabb összegű támogatásra, meghatározott feltételek esetén.
Az Agrár Széchenyi Kártya átlagos hitelösszege az idei évben létrejött ügyeket tekintve 7,7 millió forint, ami csak kissé marad el a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel 8,4 millió forintos átlagától. Az igénylők nagyobb része családi gazdaságként, egyéni vállalkozóként vagy őstermelőként működő vállalkozás.

Nincsenek megjegyzések: