Oldalak

2016. április 27., szerda

Szakkönyvek

Czáka Sarolta - Füstös Zsuzsanna - Hrotkó Károly: A növényszaporítás ábécéje
Ez a könyv elsősorban a kertművelőknek ad szakszerű ismereteket könnyen érthető formában a növények szaporítási módjáról.
Czáka Sarolta - Valló László: A metszés ábécéje
A szerzőpáros átdolgozott, frissített könyvével kívánt segíteni azoknak, akik most kezdik tanulni a metszés alapjait, de a gyakorlott kertészgondozók is találnak benne újdonságot.
Czáka Sarolta - Molnár Mária - Bálint János: A növényvédelem ábécéje (8. átdolgozott kiadás)
Növényeink védelme a legkisebb kertben, de még a lakásban, az erkélyen is gondot jelenthet. Hogyan, milyen szerrel, mikor próbáljuk meg kezelni őket, hogy újra viruljanak?  
Kriszten György: Gyakorlati fogások a szőlőtermesztésben
Ajánljuk ezt a könyvet a kísérletező, az újdonságokra nyitott szőlősgazdáknak, de azoknak is, akiknek lugasuk van vagy csak néhány szőlőtőke gondozásával foglalkoznak.
Kriszten György: Szőlőlugas
Ahhoz, hogy a szőlőlugas bőven teremjen, hamar élvezhető legyen a termése, kellemes, hűvös az árnya, üdítő a látványa, szakszerű és folyamatos munkát igényel.
Kriszten György: Tavasztól tavaszig a szőlőben
Hazai adottságainkat figyelembe véve, részletesen elemzi az egyes művelésmódokat, a kétsíkú művelésmódot éppúgy, mint a régi kézi művelés különböző formáit.
Tóth Miklós: Gyümölcsfélék és a szőlő kiskerti védelme
Növényeink védelme a legkisebb kertben, de még a lakásban, az erkélyen is gondot jelenthet. Hogyan, milyen szerrel, mikor próbáljuk meg kezelni őket, hogy újra viruljanak. 
Balázs Klára - Vörös Géza: Kertészek növényvédelmi naptára
A szerzők növényfajonként ajánlják a szükséges védekezési módszereket, a fejlődési stádium figyelembe vételével.

 

Nincsenek megjegyzések: