Oldalak

2016. április 12., kedd

T A L L Ó Z Ó...

Támadni fog a monília és a tafrina

Még virágzik a meggy, szépen zöldül az őszibarack. A hétvégére esőt jósolnak, újra támadni fog a monília és a tafrina. Róluk szól az alábbi két videó.
http://www.gazdabolt.tv/videok/az-oszibarack-tafrinas-leveltorzulasa

Szakura ünnep a Füvészkertben

A japán kultúrát bemutató programokkal várja vendégeit a cseresznyefa-virágzás alkalmából megrendezett szakura ünnepen a mostani és a következő hétvégén a fővárosi Füvészkert.
A gyönyörű természeti jelenség megfigyelésére évek óta lehetőség van az ELTE Füvészkertjében.

Szoftver segíti a termelőket...

Ingyenesen használható szoftverrel segíti a gazdálkodókat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a gazdálkodási napló kitöltésében.
A program, amely minden támogatási forma naplóvezetési előírásainak megfelelő, nem csak a napló kitöltésében segíti a gazdálkodókat, a programban rögzített adatok alapján a szoftver elkészíti a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak (MVH) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih) kötelezően benyújtandó adatszolgáltatásokat is.
A program a gn.nak.hu oldalon érhető el.

Gazdálkodási Napló Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

NTP-pályázatok...

2016. március 31-én tizenöt nyílt pályázati kiírás került meghirdetésre a Nemzeti Tehetség Program keretében. A pályázatok benyújtási határideje 2016. május 2.
A Nemzeti Tehetség Program alapvető célja a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése. A Nemzeti Tehetség Program elfogadásával az Országgyűlés 2008-2028 között, 20 évre kiemelt lehetőséget ad a tehetséges fiatalok hosszú távú, folyamatos és biztonságos segítésére.
A meghirdetett pályázatokra általában a köznevelésben és felsőoktatásban, valamint a tehetséggondozásban részt vevők széles köre nyújthat be támogatási igényt, többek között: köznevelési intézmények, felsőoktatási intézmények, illetve azok karai, egyesületek, alapítványok, közalapítványok, Tehetségsegítő Tanácsok.
A Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs 2016. február 25-i döntését követően Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2015–2016. évi cselekvési programja alapján március 31-én tizenöt nyílt pályázati kiírás került meghirdetésre.

Nincsenek megjegyzések: