Oldalak

2017. augusztus 25., péntek

T A L L Ó Z Ó...

Agrár Széchenyi Kártya hitel

Az MKB is 100 millió forintra emeli az Agrár Széchenyi Kártya hitelt. Az MKB Széchenyi Kártya Program kínálatában elérhető Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció maximálisan elérhető hitelkerete 50 millió forintról 100 millió forintra emelkedik.
https://www.agroinform.hu/gazdasag/az-mkb-is-100-millio-forintra-emeli-az-agrar-szechenyi-kartya-hitelkeretet-33820-001

Magyar Paprika Napja

Idén is lesz Magyar Paprika Napja. A VI. Magyar Paprika Napja kiemelt témája a fűszerpaprika termesztés és feldolgozás lesz.  
Időpont: 2017. szeptember 01.
Helyszín: Mórahalom, Aranyszöm Rendezvény Ház
A 2012-ben először megrendezett szakmai nap minden évben sikeresen mutatta be a paprikaágazat egy-egy területének eredményeit, időszerű feladatait.
https://www.agroinform.hu/gazdaelet/iden-is-lesz-magyar-paprika-napja-33822-001

Vita a 2020 utáni KAP-ról

Nem változtatna drasztikusan a Közös Agrárpolitika (KAP) szerkezetén az Európai Bizottság (EB) 2020 után. Ezzel szemben a KAP rendszerének jelenlegi szintű finanszírozását nem tartja hosszú távon működőképesnek, és inkább a társadalmi elfogadottságra fektetné a hangsúlyt.  A tagállamok többsége kétpilléres KAP-ot szeretne a jövőben is, megőrizve a közvetlen támogatásokat, és célként a válságkezelés hatékonyságának erősítését tűznék ki (kockázatkezelés, jövedelemstabilizáció).
Brüsszel ezt nem teheti: senki sem akarja, hogy kevesebb legyen a pénz: Folyik a vita a 2020 utáni Közös Agrárpolitikáról.  

VII. TeSzedd!

Idén szeptember 15-től 17-ig, azaz három napig tart a Földművelésügyi Minisztérium TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciója. Magyarországon 2011 óta minden évben megszervezik az önkéntesek közös szemétszedési akcióját. 2016-ban 2240 helyszínen hozzávetőlegesen 190 000 fő 2857 tonna szemetet gyűjtött össze. 

Óvatos Duhaj IPA

Nem csak a nyár, hanem valószínűleg az idei év legnagyobb meglepetése a hazai sörpiacon a Soproni Óvatos Duhaj IPA.  Technológiai szinten teljesen más gyártási módot és eszközöket igényel ez a fajta, amelyre nincsenek berendezkedve, a nagy hazai sörgyárak alsóerjesztésű, világos/pilseni típusokat gyártanak.
Berobbant az új magyar sör: háromszor annyi fogy, mint gondolták: Hipsztersör, ami nem is drága: nem csoda, hogy nagyon megy. 

Nincsenek megjegyzések: